Je krijgt veel energie en je voelt je goed. Maar een teveel aan deze stof kan weer nadelige gevolgen voor je lichaam krijgen. Daarom is het belangrijk dat de glucosespiegel altijd op gezonde waarden (namelijk tussen de 4 en 8 milimol/liter) blijft hangen. Dit is waar de alvleesklier aan te pas komt. Als je glucosespiegel erg stijgt, dan zorgt de alvleesklier ervoor dat er voldoende insuline wordt aangemaakt om de glucosewaarde weer naar beneden te brengen. Insuline zorgt er namelijk voor dat de glucose wordt opgenomen door je lichaamscellen.

alvleesklier kan je zonder
Alvleesklier, ook wel bekend als

voor onze stofwisseling. Tijdens het eten, krijgen wij stoffen zoals koolhydraten, eiwitten en vetten binnen. Als de spijsvertering goed werkt, worden deze stoffen omgezet in glucose die uiteindelijk in de bloedbaan terecht komt.

Dit sap bevat enzymen die nodig zijn om de voedingsstoffen uit het voedsel op te nemen in het lichaam. Dit maakt de pancreas een zeer belangrijk onderdeel van de spijsvertering waardoor dit een belangrijk en onmisbaar onderdeel maakt van ons lichaam. De tweede functie van de pancreas is de endocriene functie. Endocrien betekent dat er een hormoon wordt doorgegeven aan het bloed. De alvleesklier bevat eilandjes van Langerhans, dit zijn groepen cellen. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor de productie van glucagon en insuline. Deze twee stoffen zijn erg belangrijk om je bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden. Zo zorgt insuline ervoor dat je bloedsuikerspiegel wordt verlaagd en zorgt glucagon er daarentegen voor dat je bloedsuikerspiegel weer stijgt. Door een goed balans te vinden tussen deze twee stoffen, blijft je bloedsuikerspiegel constant en werkt deze optimaal. Hoe wordt de bloedsuikerspiegel geregeld door de pancreas? We hebben het eerder al gehad over welke twee functies de pancreas heeft.

alvleesklier kan je zonder
5 tips om voor je alvleesklier te zorgen

Alvleesklier, ook wel bekend als Pancreas


De alvleesklier is een klier van rond de 12 centimeter lang en rond de 3 centimeter dik. Deze klier zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel op orde blijft en dat je spijsvertering optimaal werkt. Een andere naam voor de alvleesklier is de pancreas en wordt daarnaast ook wel de buikspeekselklier genoemd aangezien deze zich in de buik bevindt, tegen de maag aan en aan de onderkant van de tegen de dunne darm aan. De klier behoort tot de onmisbare organen en is erg belangrijk voor een goede werking van je lichaam. De alvleesklier heeft twee belangrijke functies namelijk een extroniene en endocriene functie. Exocrien betekent afvoeren via een afvoerbuis. De pancreas scheidt elke dag rond de 1,5 liter pancreas sap uit dat door een speciale afvoerbuis doorstroomt naar de darmen.

Pancreas ( alvleesklier ) uitleg, welke rol


Je caloriën drastisch verlagen maar je eetlust wordt je grootste vijand. Voeding eten die meer verzadigd en voedzamer is zodat je eetlust afneemt en je vanzelf afvalt doordat je caloriën inname langzaam omlaag gaat. Waarom is afslanken normaal zo moeilijk? Mensen als bijvoorbeeld Sonja bakker denken dat alleen caloriebeperking voldoende is om af te vallen. Voor hun is afvallen een simpel rekensommetje. Stel je hebt als vrouw 2000 caloriën per dag nodig dan verlaagt dit soort "experts" het gewoon met caloriën zodat je al snel een kilo per week zal verliezen. En menig Nederlander heeft haast want alleen snelle resultaten behalen telt dus kiest men voor een drastische verlaging van dagelijkse caloriën. Maar zo'n drastische ingreep gaat niet ongemerkt, het lichaam is een slimme machine die patronen herkent en bij een lage calorieinname zichzelf zal gaan beschermen door de stofwisseling simpel weg te verlagen.

alvleesklier kan je zonder
Diabetes dieet: In 8 weken diabetes

Gebleken is dat een verstoring in de bijnierfunctie een aantal fysiologische verschijnselen in gang zet: centrale obesitas (een soort van milde of pseudo cushing verstoring van de leverdetoxificering en een sterke verlaging van de cellulaire afweer en de anti-lichaamvorming (afhankelijk van de duur van. Doordat de lever in deze situatie onvoldoende in staat is via tal van enzymatische processen, endogene en exogene (van buiten het lichaam afkomstige) toxinegroepen te neutraliseren of aan gal te binden, slaan deze niet geconjugeerde of geneutraliseerde toxinegroepen zich op in vetcellen en in bindweefsel. Om ervoor te zorgen dat vitale organen als hart, zenuwstelsel, nieren etc niet door deze stoffen belast worden, zal het lichaam er via verschillende neurohumorale processen voor zorgen dat de concentratie van deze toxines in de vetcellen constant blijft. Dit wordt behaald door meer triglyceriden in de deze vetcellen op te slaan, zodat de concentratie gehandhaafd blijft en er geen toxinegroepen uit de vetcellen 'weglekken'. . Bij de groep patiënten waar dit mechanisme een rol speelt, zorgt een relatief karig en beperkt aanbod van voeding ervoor, dat zij al sterk in gewicht (lees: vetpercentage) toenemen.

Gekscherend wordt gezegd dat zij al van een glas water dik worden. Als deze groep mensen probeert af te vallen door bijvoorbeeld een caloriearm dieet, zie je in eerste instantie een afname van de inhoud van de verschillende vetcellen. Op het moment dat er weer een normaal voedingspatroon gevolgd wordt, zit 'het gewicht' er binnen mum van tijd weer aan. Dit is een beschermingsmaatregel. Om ervoor te zorgen dat de concentratie toxines in de vetcellen niet te groot wordt, en dat er geen (gevaarlijke) gifstoffen 'weglekken kiest het biofeedbacksysteem van het lichaam er direct voor om deze vetcellen weer te voorzien van triglyceriden. Lees verder op: diastase ml, eet je teveel? Als je 200-500 caloriën per dag teveel eet heb je 3 keuzes: Elke dag gaan sporten maar dat houdt geen mens vol.

20 Tips om Snel, je, hoge Bloeddruk

Vette vis, gedroogde abrikozen, welke dingen vermijden, bier en andere alcoholhoudende drankjes. Aardappelprodukten, suiker, light produkten, produkten die smaakversterkers / gistextract bevatten. Bakkerij produkten, witte rijst en witte pastas, produkten die gezoet zijn met fructose-glucosesiroop teveel aan fructose in je dieet wordt omgezet naar vet en speelt een aanjagende rol bij vette lever, nierproblemen en diabetes. Let dus zeker ook op al die populaire zoete vruchtensappen die veel fructose bevatten. Leesvoer op dit gebied: The sugar Fix (The high-Fructose fallout That Is making you fat and Sick isbn. Beperkt gebruiken, gestoomde zilvervliesrijst radar / basmatirijst, rogge brood. Tarwekiembrood / Essener brood, havermout / muesli, koffie en thee (onttrekken mineralen). Een andere belangrijke oorzaak van overgewicht toxines / de lever. Bij langdurig aanwezig biochemische stress (niet te verwarren met de door de persoon ervaren ( subjectieve) stress kunnen er verstoring ontstaan op het niveau van de hypothalamus/hypofyse en daarbij het feedback systeem waar de bijnier onderdeel van uitmaakt.

alvleesklier kan je zonder
Cyste alle informatie die je nodig hebt

De kennis van nu - de kennis van

Maar ook geen vlees van een dier dat geen leven heeft gehad (bio-industrie) en puur gekweekt is voor onze consumptie. De stress die daarmee gepaard gaat in combinatie met hoge dosis anti-biotica komen dan op uw bord terecht. Iemand die wil afvallen moet voor de beste voeding gaan en zijn koolhydraten (suikers) flink beperken. Slanker de zomer door? Wil je wat kilo's kwijt tijdens de komende zomermaanden? Eet dan wat meer: Groente en salades met koude persing olijfolie puistjes / walnootolie. Fruit, bij voorkeur bessen, aardbeien, peren, appels. Gekookte omega 3 eieren, rauwkost, ongebrande noten en dan liefst pistachenoten, amandelen en pecannoten.


Dus geen plakje ontbijtkoek als ontbijt maar havermout, roggebrood of tarwekiembrood. En hoe meer vezels hoe beter voor de lijn. Verdiep je in de werking van voeding en eet zoveel mogelijk rauwe onbewerkte produkten vol levensenergie. Alles niet boven de 60 graden verhit is dode voeding dus zorg voor veel fruit, rauwkost, noten, zaden en sla in je plan. Laat voeding je medicijn zijn zodat je niet de volgende farma junkie zal worden. Vicieuze cirkel, waarom lopen de mensen vast die een gezonder gewicht willen? Ze volgen crash dieëten of volgen de kortzichtige adviezen van het voedingscentrum en zien dat die methodes niet werken en meestal averrechts werken op termijn. Mooie ik kies Bewust logo's op industrie produkten maar diegene die het label echt hoort te krijgen is uw groenteboer en niet zwaar geraffineerde produkten die van een lopende band rollen.

Brandwond-behandeling - 20 tips bij het verzorgen van

Je wilt een gezond gewicht? Dan is een stabiele suikerspiegel de hoge sleutel die velen nog niet hebben ontdekt. Voordat je verder gaat, lees eerst de theorie achter deze methode: m, volgens dokter Felperlaan zijn snelle koolhydraten in brood, witte rijst, suiker, aardappelen de echte oorzaak van veel welvaartziekten. Een grote aanmaak van insuline verstoort niet alleen de hormoonhuishouding maar ook je afweer. Voor mensen die wel nadenken over hun voeding en niet blind achter een goeroe aanlopen en het zoveelste vetarme crashdieet volgen. Zie onderstaande informatie als een hulp om je eigen plan te trekken. Beweeg je te weinig kies dan voor langzame koolhydraten die lang verzadigen en niet je suikerspiegel opjagen.

Alvleesklier kan je zonder
Rated 4/5 based on 730 reviews