Op de honing in de supermarkt staat vrijwel altijd: "gemengde eg en niet eg honing ". Dit betekent dat de honing overal vandaan kan komen, veelal uit China en zuid-Amerika. Deze honing wordt goedkoop ingekocht in grote hoeveelheden en gemengd tot een product wat altijd hetzelfde smaakt. Officieel mogen er geen toevoegingen gebruikt worden, maar toch komt het bij goedkope honing voor dat er suikerwater met honing vermengd wordt. Ook komt in honing uit China nog wel eens antibiotica voor. De honing in de supermarkt is dus in elk geval geen echte zuivere honing.

is kort. De bijen produceren honing van maart/april tot juli/augustus. In andere werelddelen gaat dit het hele jaar door, waardoor een bijenvolk veel meer opbrengt dan hier.

De afwezigheid van stuifmeel in de meeste honingproducten komt door de toepassing van ultrafiltratie, zo stelt food Safety news. De honing wordt daarbij verhit en door extreem kleine filters geperst. De amerikaanse voedsel en Waren Autoriteit fda is van mening dat het bij dergelijke zogenaamde honingproducten niet gaat om echte honing. Het agentschap weigert er echter iets aan te doen en houdt petities tegen. Honing helpt van nature bij het verzachten van maagproblemen, bloedarmoede, allergieën en andere aandoeningen. Honing die middels ultrafiltratie is verkregen is echter niets meer dan geraffineerde suiker zoals witte suiker of glucosestroop. Door het verwijderen van stuifmeel en ultrafiltratie gaan de vitaminen, mineralen en voedingsstoffen verloren. Het goede nieuws is dat onderzochte honingproducten van Nederlandse Imkers en biologische Imkerijen wel stuifmeel en vele verschillende antioxidanten en andere voedingsstoffen bleken te bevatten. Waarom is honing bij de imker duurder dan in de supermarkt? De meeste imkers in Nederland zijn hobbyimkers. Als alle kosten gerekend worden, schaafwond wordt er eigenlijk niets verdiend aan de honingverkoop.

Echte rauwe honing direct van de imker kopen


Producten in de supermarkt waar honing op staat bevatten niet per definitie honing. Een diepgaand onderzoek heeft namelijk onthuld dat het meerendeel van de producten geen stuifmeel bevat. Stuifmeel bevat vitaminen, mineralen, aminozuren, eiwitten, natuurlijke suikers, koolhydraten en plantaardige vetten. Het onderzoek door food Safety news heeft geconcludeerd dat veel van de zogenaamde honingproducten die worden verkocht in supermarkten, drogisterijen en restauranten geen stuifmeel bevatten, wat betekent dat het geen echte honing betreft. Professor antropologie vaughn Bryant van de texas a m universiteit evalueerde meer dan 60 producten die worden verkocht als honing. Hij ondervond sport dat tot 77 procent van de producten die in supermarkten wordt gekocht geen stuifmeel bevat. Geen van de honing afkomstig van drogisterijen en fastfoodketens als McDonalds en kfc bleek stuifmeel te bevatten. Maar waar bestaat deze nephoning dan uit? Volgens food Safety news wordt de honing naar alle waarschijnlijkheid geïmporteerd uit China en vermengd met onder andere antibiotica.

Echte, rauwe, honing direct van de imker kopen


Het was een interessant dier om op te sturen naar een mijtenexpert. Dat heb ik dan ook gedaan, maar om een duistere reden is de brief met inhoud daar nooit aangekomen en dat is jammer. Hier is een reeks foto's van deze wesp: foto 1, foto 2, foto 3, foto 4, foto 5, foto 6, foto 7, foto. De kenmerken van deze soort ( vrouw ) uit de determinatietabel zijn de volgende, die alle op voorgaande foto's te zien zijn:. Vrouw, 6 achterlijfsegmenten;. Mesonotum lange afstaande beharing, antennale zone zonder richel aan de bovenzijde;. Clypeus met goudkleurige beharing, derde antennelid minstens 3x zo lang als breed;. Laatste sternieten zwart;. Richels tussen zij- en achterkant van het propodeum;.

echte honing van imker
Honing en bij produkten van de echte imker

De antennesegmenten (totaal 12 bij dit genus bij zowel mannetjes als vrouwtjes) zijn niet vervormd. Dan kan het geen vrouwtje zijn, want buikpijn die hebben immers slechts 6 achterlijfsegmenten. Als het dan een mannetje Ectemnius groene blijkt te zijn is alleen nog van belang of de metatars van de middelpoot verbreed (E. Cephalotes) is of niet. Dat is hier niet het geval en dan is het een mannetje Ectemnius lituratus. De vrouwtjes hebben lange afstaande beharing op de bovenkant thorax en tergiet. Er is geen duidelijke richel aan de top van de antennale zone (deel boven de antenne-inplant) en de clypeus (kopschild) is zilverkleurig behaard.

Het mesopleuron (deel zijkant thorax onder de vleugel) is gerimpeld. Het mesonotum (bovenkant thorax) en schildje hebben een gestreepte structuur. Hier zijn enkele foto's van een vrouwtje: foto 1, foto 2, foto. De graafwesp Ectemnius lapidarius is een grote soort. Dit exemplaar was 12,2 mm lang. Bij een execursie op de kampina-heide (Boxtel) trof ik een vrouwtje van deze soort aan, dat vol met mijten zat.

Echte rauwe honing van de imker online bestellen


Het is een mannetje (7 achterlijfsegmenten zie deze foto. Het mesopleuron (middengebied aan de zijkant van de thorax, onder de vleugels) is mat door een gerimpelde structuur, zie deze foto. De laatste tergiet heeft geen pygidium (extra uitsteeksel). Antenneleden zonder tanden of andere vervormingen, zie deze foto. Metatars 2 (middelpoot) is verbreed, zie deze foto en het laatste antennelid is aan het eind niet conisch, maar afgeknot van vorm, zie foto bij punt.

Tergiet 7 heeft een lengtegroef, zie deze foto. Het mesonotum (bovenzijde thorax) is niet bestippeld, maar fijn gestreept, zie deze foto. Dat geeft als uitkomst: mannetje Ectemnius cephalotes. Dit dier heeft kaken die dubbel gepunt zijn en op de binnenkant nog een zware extra tand hebben, zodat prooien gemakkelijk kunnen worden vastgegrepen. De vrouwtjes nestelen in dood hout of in plantenstengels. Hier zijn wat foto's van een vrouwtje (2015 foto 1, foto 2, foto 3, foto 4, foto. Als je er zeker van bent dat het bij een wesp om het geslacht Ectemnius gaat, is Ectemnius lituratus een verder eenvoudig op naam te brengen soort. De wesp van bijgaande foto heeft geen pygidium en 7 achterlijfsegmenten.

is de nieuwe website van imker

Bij de hamer vorige soort was het mannetje zeer goed herkenbaar aan een onderdeel (tarsleedjes middelpoot) dat anders is dan bij alle andere soorten blokhoofdwespen. Ectemnius cephalotus is iets dergelijks het geval. Het gaat ook om de middelpoot en dan om het eerste tarslid: de metatarsus. Bij deze soort hebben de mannetjes een duidelijke verbreding op die plek, ongeveer net als nij een man. Dives, maar die heeft vervormde antenneleden en deze niet. Deze wespen behoren tot de grotere blokhoofdwespen. Dit exemplaar is 12,9 mm lang. Voor de duidelijkheid klinken zal ik hierna de graafwespen-determinatietabel van Wim Klein (1999) volgen met foto-illustratie.

echte honing van imker
Honing, echte, bakker Frentz

Imkerij Wens voor al uw bestuiving en honing

De clypeus heeft zilverkleurige beharing, zie foto. Het mesopleuron is gerimpeld. Het borststuk heeft gele vlekken op pronotum, metanotum en calli, zie foto. Mesonotum en scutellum zijn merendeels bestippeld, geen overwegende lijnstructuren, zie foto. Het 3e antennelid is duidelijk meer dan 2x zo lang als de breedte en langer dan het 4e segment, zie foto. De clypeus heeft een brede stompe middenlob. Grootte van de wesp 12,1 mm, zie foto. Tergiet 3 verkouden zou meestal zwart zijn, maar dit exemplaar heeft er een kleine gele vlek, zie foto. Dit resulteert in een vrouwtje Ectemnius continuus.


Een doorslaggevend kenmerk van deze soort is bij de mannetjes de vorm van de tarsen van de middelpoten. De eerste 2 tarsleedjes hebben een doornachtige verlenging, die geen ander mannetje Ectemnius zo heeft. Het is een kenmerk dat helaas in het veld niet is waar te nemen, want het is allemaal erg klein. Een vrouwtje van Ectemnius continuus heeft weer andere kenmerken. Ik zal de graafwespentabel van Wim Klein vertalen volgen voor de determinatie:. Inleiding: het is een vrouwtje: 6 achterlijfsegmenten en een pygidium. De antennale zone middenboven de antenne-inplanten heeft geen begrenzing door een fijne richel, zie foto. Het mesonotum en de 1e tergiet zijn lang afstaand behaard, zie foto.

Hans van der Honing (hansvanderhoning) Photos / 500px

Een wesp uit hezelfde genus als de bodypump vorige. Deze is overigens wat groter. Het mannetje van de foto's is 10,9 mm lang en heeft vervormde antenneleden. Ook deze soort is een wesp die vliegen vangt voor het broed. Voor de eigen behoefte foerageren ze graag op composieten en schermbloemigen. Zodra de wilde peen bloeit zijn ze daarop gemakkelijk te vinden, want het is in onze omgeving een talrijke soort. Bij de meeste mannetjes van de blokhoofdwespen zijn de antenneleden vervormd. Voor sommige soorten is dat een determinatiekenmerk. De antenne van dit exemplaar ziet er zo uit.

Echte honing van imker
Rated 4/5 based on 529 reviews